2017. július 07. 01:13 - videkertmagazin

Elfogadhatatlan a Tesco magatartása a dinnyetermelőkkel szemben

imagethumb.jpgA legtöbb áruházláncban az import dinnyét felváltotta már a magyar áru. Előzetesen eladási ár tekintetében a termelők háromszámjegyű árakra számítottak. Az árakkal nagyon nincs is gond a Tescot leszámítva.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. június 29. 02:45 - videkertmagazin

Elképesztő mennyiségű élelmiszer landol a kukában

household-food-trash-ny.jpgÉvente átlagosan 68 kilónyi élelmiszert dob ki minden magyar ember a szemétbe – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részletes felméréséből. Annak érdekében, hogy az európai uniós szinten is jelentősnek mondható élelmiszer-pazarlás mértéke csökkenjen, Maradék nélkül néven önálló programot indít a hatóság.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. június 23. 09:22 - videkertmagazin

Egyre népszerűbbek a termelői piacok

gyumolcspiac.jpgA termelői piacokon mindenki csak a saját maga által termelt, előállított árut értékesítheti, egyre több vásárló keresi ezt a közvetlen értékesítési formát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara internetes piackeresője mindenkinek megmutatja, hol talál ilyen piacot, vagy akár konkrét terméket.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. június 01. 23:19 - videkertmagazin

Nagyobb erdőterületet, egyszerűbb szabályozást ígér az erdőtörvény módosítása

erd_muzsikal.jpgA megújult erdőtörvény legfőbb célkitűzése az erdőterület növelése, a meglévő erdők megóvása, szakszerű kezelése és a bürokráciacsökkentés.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. június 01. 02:26 - videkertmagazin

Új piacszervezési intézkedéscsomagot vezetnek be a hegyközségek

szolosorok.jpgA szőlő- és borágazati stratégia újabb eleme lépett a megvalósulás szakaszába: az idei szüretre már érvényesek lesznek azok az új szabályok, amelyek a szőlőtermelés és a borászat igényeit hangolják össze.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. május 27. 01:38 - videkertmagazin

Botka lebontaná a kerítést, beengedné a migránsokat

asotthalom.jpgBotka László veszélyes a magyar nemzet, a magyar emberek biztonságára, hiszen az MSZP kormányfőjelöltje arról nyilatkozott nemrég, hogy megválasztása esetén lebontja a kerítést a határon. Mindezt akkor akarja kivitelezni, amikor az egyik legdurvább terrortámadás történt, hiszen Manchesterben már gyerekek voltak a célpontok.Ennek ismeretében teljesen egyértelmű a baloldal bármilyen szerepe életveszélyes helyzetet idézne elő Magyarországon.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. május 26. 02:27 - videkertmagazin

Marad a Közös Agrárpolitika 2020 után is

agroinform_20131217143205_eu_vizek.jpgA magyar mezőgazdaság egyik legfontosabb kérdése, hogy 2020 után miképpen alakul a Közös Agrárpolitika rendszere. Ugyanis nagyon sokáig nem lehetett tudni, hogy milyen típusú változásra lehet számítani, ha bármilyen változás bekövetkezne.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása